Не пропустіть! До 1 березня слід подати звіт

До уваги підприємців, які використовують найману працю.
Інформуємо про необхідність подання звітів про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю.


Відповідно до пункту 2 Порядку подання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, звітів про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 р. № 70,  Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавці подають (надсилають рекомендованим листом) щороку до 1 березня відділенням Фонду, в яких вони зареєстровані, за формою, затвердженою Мінсоцполітики за погодженням з Держстатом.

Увага! Звіти надаються тільки в паперовому вигляді безпосередньо до територіальних відділень Фонду соціального захисту інвалідів або надсилаються рекомендованим листом.

Нагадуємо:
– для підприємств, установ і організацій, які використовують найману працю, встановлено норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік;
–  коли на підприємстві працює від 8 до 25 осіб – у кількості одного робочого місця.

За невиконання нормативів робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, неподання Фонду соціального захисту інвалідів звіту про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю законодавством передбачена адміністративна відповідальність.

Згідно з ч. 2, ст. 188-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю — штраф від 1 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.